Back to homepage

Tovenaars en heksen spel

Buitenspeeltip voor in de herfst

Speel buiten met je vrienden buiten alsof je op de tovenaarsschool zit, zoals Harry Potter op Zweinstein! Het einde van het tovenaarsjaar is in zicht en de meest oppermachtige tovenaar moet verkozen worden. Maak er een wedstrijdje van met je vrienden met verschillende rondes.

Ronde 1
Als tovenaars moeten jullie laten zien dat jullie veel kracht bezitten. Om te zien welke tovenaar het sterkste is gaan jullie touwtrekken tegen de andere tovenaars. Gebruik hiervoor een stuk touw of bijvoorbeeld een springtouw.

Ronde 2
Als tovenaar moet je ook snel zijn om je vijanden te kunnen verslaan. Wat je nodig hebt voor deze ronde? Jullie eigen handschoenen. Stop in elke jaszak een handschoen en zorg dat deze niet afgepakt worden door de andere tovenaars! Het doel van het spel is namelijk om zoveel mogelijk handschoenen te verzamelen en die van jezelf niet kwijt te raken. Wie beide handschoenen kwijt is, is af. Degene die aan het einde van het spel de meeste handschoenen heeft verzamelt is de winnaar.

Ronde 3
Oppermachtige tovenaars kunnen natuurlijk ook gedachten lezen. Daarom worden in ronde 3 deze krachten op de proef gesteld. Speel zakdoekje leggen met een twist! Alle tovenaars spelen het spel “tovenaar wie heeft de staf, draai je om dan sta je paf” (zakdoekje leggen ...) om zo te tonen dat jullie gedachten kunnen lezen.

Wie de meeste rondes heeft gewonnen, wint en is de meest oppermachtige tovenaar!

Deel op Facebook