Back to homepage

De leukste spelletjes met waterballonnen

  1. Race tegen de klok: Ga in een kring zitten en zet muziek aan. Zo lang de muziek speelt wordt een waterballon doorgegeven. Maar let op: houdt de ballon niet te lang vast, want zodra de muziek stopt en jij de ballon vast hebt, moet je hem boven je hoofd kapot knijpen!
  2. Tikkertje: Geef de tikker een ballon. De tikker kan de overige spelers tikken door een ballon tegen diegene aan te gooien. Je bent alleen écht getikt als de ballon knapt. 
  3. In de roos: Verzamel een paar emmers en zet deze in een vierkant neer. Laat vervolgens de kinderen vanaf een aantal meter afstand waterballonnen in de emmers gooien. De emmer in het midden levert de meeste punten op!
  4. Blind volleyballen: Hang een volleybalnet op en hang hier vervolgens een zwart zijl overheen. Deel de kinderen op in twee teams. Team 1 begint en gooit een waterballon over het net heen. Aan team 2 de taak om de waterballon op tijd te vangen. Blijf zo overgooien. Iedere keer dat de ballon gevangen wordt, telt als een punt. Het team dat de waterballon kapot laat vallen, verliest een punt. 
  5. Opruimen: Natuurlijk het minst leuke onderdeel na het spelen met waterballonnen: het opruimen van de tuin. Een simpele tip: regen een prijs voor degene die de meeste balonnenrestjes opruimt. Wedden dat de tuin zo weer schoon is?
Deel op Facebook